Скариди в чесново масло
Печени скариди в масло с лимонов сок и горчица.
Необходими продукти:
- 200 г масло
- 2 с.л. горчица
- сокът на 1/2 лимон
- 4 скидлидки чесън
- китка магданоз
- сол и пипер на вкус
- 1 кг скариди
Начин на приготвяне:
1. Скаридите почистете от жилата, главата и обвивката, но оставете опашките.
2. Маслото разтопете в метална съдинка на слаб огън.
3. Засилете леко огъня и добавете в маслото наситнения чесън.
4. Щом започне да се запържва, добавете горчицата и лимоновия сок. Разбъркайте докато се получи емулсия и махнете от огъня.
5. Добавете наситнения магданоз.
6. Скаридите обтрийте със сол и пипер и разпределете в малка тавичка - да се докосват, но да не се препокриват.
7. Залейте със соса и запечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 10-12 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ