Сельодка с цвекло и риба в рингове
Руска салата с риба, цвекло, картофи, яйца и майонеза.
Необходими продукти:
- 160 г лук
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. ябълков оцет
- 3 яйца
- 2 моркова
- 400 г цвекло
- 350 г картофи
- сол и пипер
- майонеза (около 100 мл)
- 150 г маринована херинга
Начин на приготвяне:
1. Цвеклото пуснете да се вари за 30-40 минути след кипването. Можете директно да си купите сварено цвекло във вакуумни опаковки.
2. В друга тенджера сложете картофите да се сварят.
3. В трета тенджера сложете яйцата и морковите. Варете ги 7 минути след кипване.
4. Червения лук наситнете, изсипете в купичка и залейте със захарта и оцета. Разбъркайте и оставете настрана. Херингата нарежете на малки кубчета.
5. Рендосайте в отделни чинии сварените яйца, моркови, цвекло и картофи.
6. Вземете ринг за ордьоври или редете в прозрачни коктейлни чаши. На пъри пласт сложете от картофите, заравнете с обратното на лъжица, посолете и опипрете. На втори пласт сложете тънък слой майонеза. Следва цвекло, заравняване, майонеза, кубчета херинга. Изсипете червения лук в цедка и с натискане изкарайте водата от него. Сложете останалата част в ринга или купичките върху херингата. Намажете с майонеза, разпределете варените яйца, отгоре пак майонеза, още пласт цвекло, майонеза, пак цвекло.
7. Махнете ринговете, отгоре украсете по желание и според фантазията си - с капки майонеза, рендосан кашкавал, пресен лук, каперси, копър или друго по избор.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ