Севиче от скалопини
Мариновани скалопини в лимонов сок със соев сос, чесън, джинджифил и кориандър.
Необходими продукти:
- 200 г скалопини
- 2 лимона
- 20 мл зехтин или олио от гроздови семки
- сол и пипер на вкус
- 15 мл соев сос
- 20 г пресен джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 20 г листа пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете сока на двата лимона със соевия сос. Добавете намачкания на паста чесън.
2. Джинжифила обелете и рендосайте на ситно ренде. Добавете в сместа.
3. Нарежете листата кориандър и изсипете в купата. Добавете черен пипер и сол. Разбъркайте хубаво.
4. Налейте и мазнината и пак разбъркайте. С получения сос залейте скалопините и оставете да се мариноват между 15 минути и 24 часа. След това можете да ги направите на ордьоврени хапки, като ги набодете на клечка за зъби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ