Регистрация

Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди

Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3531

Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За свинското:

  • свински котлети, с отстранена мазнина
  • масло
  • зърнеста горчица
  • хляб
  • пресен босилек
  • настърган пармезан
  • сол и пипер
  • разбити яйца

За меда със стафиди:

  • мед
  • зехтин
  • стафиди
  • бял винен оцет

За сладките чушки:

  • червени чушки
  • зехтин Extra virgin

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 220ºС.

2. Сложете червените чушки в тавичка за печене и с горелка за сладкиши ги изпечете, докато целите станат черни. Сложете ги в голяма купа и завийте с фолио. Оставете за 15 - 20 мин., за да омекнат от парата. След това просто ги обелете и нарежете на ленти. Сложете ги в малка тенджерка, поръсете със зехтин и дръжте на топло.

3. Сложете хляба и шепата пресни зелени подправки в кухненски робот и направете хубава галета. Прибавете пармезана и смесете хубаво.

4. Овкусете свинското и го изпържете в сгорещено масло за по 2 - 3 мин. от всяка страна или до покафеняване.

5. Намажете с горчица пържолите и ги сложете във фурната за 5 мин.

6. Когато ги извадите от фурната, потопете бързо в разбитите яйца и покрийте с галетата.

7. Върнете пържолите във фурната за още 5 мин. Добре е да сложите някаква решетка в тавичката, върху която да подредите пържолите, за да не залепне галетата върху тавата.

8. Сложете стафидите в тенджерка с малко бял винен оцет. Сгорещете за няколко минути, докато стафидите се пораздуят.

9. Махнете оцета и добавете малко зехтин и мед в съда със стафидите. Гответе на слаб огън.

10. Извадете пържолите от фурната и ако не се е оформила хубава коричка, може да я довършите с горелката. 

11. Поднесете свинското в топла чиния, покрито с чушките и с лъжичка от медените стафиди по отгоре.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта