Свинско с кисело зеле
Задушено и запечено зимно ястие със свинско месо, зеле и сос за потапяне.
Необходими продукти:
- 2 кисели зелки
- 800 г свинско месо
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 3-4 дафинови листа
- олио
Начин на приготвяне:
Нарязвате зелето на ситно, а месото на хапки. Започвате да редите в тенджерта под налягане - ред кисело зеле, месо, поръсвате с подправки, слагате 1 дафинов лист и обилно поливате с олио. Така редите до дръжките на тенджерата, за да можете да я затворите. Накрая заливате с вода 2 пръста. Слагате да се вари и след като заври готвите 1 час. След това вадите от тенджърата и изсипвате в дълбока тава. Пак поръсвате с червен пипер и олио и печете до готовност. Консумира се идеално с червено вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ