Бързо свинско с лук и доматен сос
Свинска поджарка или пържено свинско с лук и подправки.
Необходими продукти:
- 450 г свинско месо
- 2 глави лук
- 50 мл олио
- 4 с.л. доматен сос
- сол, червен и черен пипер на вкус
- други подправки по желание (мащерка, чесън, розмарин, риган)
- пресен магданоз по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на полумесеци лука, а свинското - на малки хапки.
2. Сгорещете половината мазнина в тиган и запържете свинското месо до запечатване.
3. Изсипете месото в отделна паничка, сгорещете останалото олио и запържете в него лука.
4. Щом лукът покафенее, добавете месото и доматения концентрат. Гответе няколко минути докато свинското се развари хубаво. Ако е необходимо, добавете 1-2 лъжици вода или бульон, за да стане по-крехко.
5. Овкусете с подправки на вкус и поднесете с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ