Свинско с картофи и чушки по копривщенски
Печен свински врат с картофи и червени чушки.
Барабой с мръви се готви в Кухнята на Звездев, като всъщнот странно звучащото ястие е традиционна зимна гозба от свинско с картофи и добавка от печени червени чушки, лук и народни подправки. Рецептата идва от копривщенския край и си ухае на народна кухня.
Първо месото се реже на кубчета, които се запържват тарикатски в гювеч или дълбок тиган. Най-добре е да готвите в пръслен съд. Към кавармисаните мръвки се добавя лук, вода и подправки. Готви се под капак, за да се задуши добре. Добавят се картофи на едро и наситнени печени чушки. Овкусява се със сол и пипер, налива се още вода и се оставя да се сготви на спокойствие. Малко преди да се обяви за напълно готово, се подправя с девесил, а съвсем скоро вече може да бъде сервирано. Как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ