Свинско с картофи и чесън на фурна
Печено свинско на фурна с картофи и люти чушлета.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо
- 800 г картофи
- 6-8 скилидки чесън
- 2-4 люти чушки
- 1/2 ч.л. кимион
- връзка копър
- 2 с.л. олио
- вода
- сол и пипер
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета в тавичка. Овкусете със сол.
2. Свинското нарежете на хапки, овкусете със сол, пипер и кимион и оставете настрана няколко минути.
3. Чесъна нарежете на много тънко.
4. Сгорещете олиото на силен огън и изсипете свинското. Гответе няколко минути, като въртите месцата, за да се запечатат от всички страни.
5. Махнете свинското от огъня, добавете чесъна и нярязаните на едро люти чушки. Разбъркайте и изсипете върху картофите.
6. Сипете вода в тенджерата, смесете картофите и месото, покрийте с алуминиево фолио и пъхнете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 45 минути.
7. Разгърнете фолиото, намалете огъня на 180 градуса и печете още 20-25 минути.
8. Сервирайте по желание с наситнен копър и няколко капки лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ