Регистрация

Свинско с картофи и зеленчуци на фурна

Свинско с картофи и зеленчуци на фурна
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1828

Свинско на фурна с картофи, моцарела, чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. горчица
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. сушен магданоз
  • 1 ч.л. суха мента
  • 1 ч.л. сух риган
  • 60 мл зехтин за готвене или олио
  • лимонова кора по желание
  • 300 г сладки чушки (може да си изберете различни цветове за по-шарено)
  • 1-2 люти чушлета по желание
  • 300 г червен лук (приблизително 2 големи глави)
  • 500 г картофи
  • 600 г свинско филе/свинска плешка
  • 2 топки моцарела от по 125 г всяка
  • пресен магданоз за поръска при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете намачкания на паста чесън с горчицата, солта, пипера, сухите подправки, лимонова кора по желание и залейте с олиото/зехтина. Разбъркайте добре и дръпнете настрана.

2. Картофите обелете, ако са стари. Ако работите с пресни, измийте ги добре и оставете с все ципата. Нарежете на хапки (не много малки) и прехвърлете в тава.

3. Нарежете чушките на правоъгълници, наситнете лютите чушлета, ако слагате, и изсипете при картофите.

4. Червения лук нарежете на едри полумесеци и прехвърлете при останалите продукти. Добавете нарязаното на тънки и големи парчета тип малки пържолки месо.

5. Залейте с микса от подправки с мазнина и горчица и разбъркайте с ръце, за да се овкуси хубаво. Заравнете сравнително продуктите в тавата и отгоре разпределете нарязаната на кубчета (не много малки) моцарела.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути без вентилатор.

7. Преди поднасяне поръсете с листенца пресен магданоз по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта