Свинско с картофи и зеленчуци на фурна
Свинско на фурна с картофи, моцарела, чушки и лук.
Необходими продукти:
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. горчица
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. сушен магданоз
- 1 ч.л. суха мента
- 1 ч.л. сух риган
- 60 мл зехтин за готвене или олио
- лимонова кора по желание
- 300 г сладки чушки (може да си изберете различни цветове за по-шарено)
- 1-2 люти чушлета по желание
- 300 г червен лук (приблизително 2 големи глави)
- 500 г картофи
- 600 г свинско филе/свинска плешка
- 2 топки моцарела от по 125 г всяка
- пресен магданоз за поръска при поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. В купичка смесете намачкания на паста чесън с горчицата, солта, пипера, сухите подправки, лимонова кора по желание и залейте с олиото/зехтина. Разбъркайте добре и дръпнете настрана.
2. Картофите обелете, ако са стари. Ако работите с пресни, измийте ги добре и оставете с все ципата. Нарежете на хапки (не много малки) и прехвърлете в тава.
3. Нарежете чушките на правоъгълници, наситнете лютите чушлета, ако слагате, и изсипете при картофите.
4. Червения лук нарежете на едри полумесеци и прехвърлете при останалите продукти. Добавете нарязаното на тънки и големи парчета тип малки пържолки месо.
5. Залейте с микса от подправки с мазнина и горчица и разбъркайте с ръце, за да се овкуси хубаво. Заравнете сравнително продуктите в тавата и отгоре разпределете нарязаната на кубчета (не много малки) моцарела.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути без вентилатор.
7. Преди поднасяне поръсете с листенца пресен магданоз по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ