Регистрация

Датско рагу със свинско на бавен огън

Датско рагу със свинско на бавен огън
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 851

Скиперлабсковс - яхния от свински хапки с картофи, моркови и лук в тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 2 с.л. брашно
  • 500 г лук
  • 1 л вода
  • 700 г картофи
  • 350 г моркови
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 1 с.л. сос Уорчестър (ако имате)
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на хапки и прехвърлете в тенджера. Поръсете с брашното и разбъркайте без да пускате огъня. Оставете така да се захване брашното в месото.

2. Нарежете лука на тънки полумесеци. Прибавете при месото, залейте с водата и кипнете на умерен към силен огън.

3. Отпенете 3 минути след завиране и намалете огъня на слаб. Сложете капак на тенджерата и оставете да се готви 1:30 часа.

4. Морковите нарежете на кръгчета, картофите - на хапки. Прибавете в ястието и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво и оставете да се готви на слаб огън още час.

5. Сипете сос Уорчестър. Можете вместо него да добавите люто чушле, ако обичате пикантна храна. Оставете да поври няколко минути и махнете от огъня.

6. Добавете наситнените листа на връзка магданоз, размешайте и можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта