Регистрация

Свинско с бекон и гъби в сос

Свинско с бекон и гъби в сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 703

Свински хапки с гъби, бекон и лук в доматен сос с мляко и заквасена сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 150 г бекон
  • 2 глави лук - около 220 г общо
  • 250 г пресни печурки или други свежи гъби по избор
  • 250 г моркови
  • 2 червени сладки чушки
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 300 мл доматено пюре или доматен сос
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 с.л. червен сладък пипер
  • лют пипер на вкус/по желание
  • 200 мл мляко
  • 1 малка купичка (125-200 мл) заквасена сметана
  • магданозени листа

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на тънки парчета с големина на 2-3 хапки. Поръсете със сол и пипер, обтрийте и оставете настрана.

2. Гъбите нарежете на четвъртини или шестини, лука и чушките - на малки кубчета, морковите - на кръгчета, а бекона - на правоъгълници.

3. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие и сгорещете на умерена степен. Положете месцата свинско и гответе по 3 минути от страна. Извадете в отделен съд.

4. Добавете бекона на мястото на месото в тигана и гответе при периодично бъркане 5 минути. Прибавете лука и бъркайте още 4 минути.

5. Прибавете морковите, гъбите и чушките, разбъркайте, сложете капак и оставете за 10 минути. Махнете капака и оставете отделилата се вода да изври.

6. Направете кладенче в средата на тигана и изсипете доматения концентрат. Размешйате го и залейте с доматения сос. Овкусете със сол, червен, черен и лют пипер, размешайте и залейте с млякото. Размешайте отново.

7. Щом закъкри, върнете свинското в ястието и изсипете заквасената сметана. Разбъркайте, сложете капак и оставете да къкри като леко намалите огъня. След 10 минути е готово.

8. Поднесете с поръска от пресни листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта