Регистрация

Свинско със сос от сушени череши

Свинско със сос от сушени череши
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1127

Печено свинско, поднесено със сладък сос от плодове, вино и шалот.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер на зърна
  • 2 ч.л. сушен копър
  • 2 клонки розмарин
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 7 глави лук шалот
  • 500 мл червено сухо вино
  • 200 г сушени череши или вишни
  • 120 г захар

Начин на приготвяне:

1. Счукайте черния пипер и копъровото семе (ако не е смляно) в хаванче. Пресипете в малка съдинка, добавете солта и смесете. С получената подправка обтрийте свинското месо добре от всички страни. Ще е по-добре, ако е цяло парче, да го разделите на 2 парчета от по 500 грама. Може да използвате и по-малки парчета в рецептата.

2. Шалота нарежете на едри полумесеци. Сгорещете олио в тиган, запечатайте месото от всички страни на силна температура за по 2-3 минути в зависимост от дебелината на мръвките. Извадете в отделна чиния и сипете в тигана лука. Щом поомекне, върнете месото и намалете огъня на умерен. Печете до готовност - около половин час като обръщате месото. Вътрешната му температура трябва да е около 67 градуса. Ако имате кухненски термометър, проверете с него.

3. Готовите мръвки извадете от тигана, поставете върху алуминиево фолио и завийте. Оставете да почиват.

4. В тигана с лука добавете виното и изчакайте да кипне. След това добавете розмарина, вишните и захарта и намалете огъня на слаб. Изчакайте докато сосът се редуцира - около 15-тина минути. Извадете клонките розмарин и по желание леко натиснете вишните в соса с преса за картофи.

5. Готовото месо разпределете по порции, залейте със соса и поднесете.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта