Свинско със зеле, моркови, лук и картофи
Свинско на тиган със зеленчуци и картофи.
Необходими продукти:
- 800 г свинско месо
- 6-7 картофа
- 1 сладка червена чушка
- 2 глави лук
- 300 г зеле
- 1-2 моркова
- 2 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
- олио
- магданоз и/или копър
Начин на приготвяне:
1. Направете си заготовки за готвенето като нарежете свинското на големи хапки, картофите - на едри парчета, морковите - на кръгчета, лука, зелето и чушката на полумесеци.
2. Сгорещете олио в тиган на силен огън и запечатайте месцата за по минута и половина от страна до побеляване.
3. Намалете огъня на умерен към слаб и поръсете месото със сол и пипер, върху него разпределете лука, после морковите, следва зелето, пак сол и пипер, чушката и на финала картофите. Захлупете с капак и оставете да се готви за час. След това проверете дали картофите са добре уврели.
4. Готовото ястие махнете от котлона и поръсете с наситнени пресни листенца копър и/или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ