Регистрация

Свинско със зеле и ябълки в медено-горчичен сос

Свинско със зеле и ябълки в медено-горчичен сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 954

Пържено свинско с ябълки и зеле, овкусено от заливка със соев сос с мед и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 450 г немазно свинско месо
  • сол и пипер
  • 150 г лук
  • 300 г зеле
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 червена ябълка
  • 1/2 стръка пресен лук по желание

За заливката:

  • 1/2 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. едрозърнеста горчица
  • 1 с.л. мека горчица
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 250 мл пилешки бульон, друг месен бульон или в краен случай - вода

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на тънки до 1 см. правоъгълници с дължина около 4-5 см. и ширина около 2-3 см. Лука и зелето нарежете на полумесеци.

2. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие на умерен към силен огън, положете половината лентички без да се застъпват и запечатайте за 1 минута. Обърнете с щипки и гответе още минута. Извадете в отделен съд и изпържете така и останалото месо.

3. Когато сте готови с месото, внимателно забършете тигана с домакинска хартия и сипете в него 2 с.л. олио. Сгорещете на умерен огън.

4. Добавете лука, гответе 4 минути, след това вкарайте и зелето с 1/2 ч.л. сол. Разбъркайте и леко намалете котлона. Оставете да се готви под капак още 8 минути.

5. През това време смесете в купичка съставките за заливката и отделно нарежете ябълката на тънки полумесеци.

6. Вкарайте ябълката и месото в ястието, залейте със соса и разбъркайте много добре. Изчакайте да кипне, сложете капак и гответе още 4 минути или докато не прецените, че е готово.

7. Поръсете с нарязан косо зелен лук по желание и разбъркайте. Поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. борш
  2. ус
  3. ча
  4. ПИЛЕ
  5. Торта
  6. Див
  7. риба
  8. рак
  9. 32

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта