Регистрация

Свинско със зеленчуци по китайски

Свинско със зеленчуци по китайски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6329

Мариновано свинско във зеле и азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г нарязано на тънки филийки свинско, мариновано в:
  • 1 ч.л. саке (можете да замените с бренди или коняк)
  • 1 ч.л. соев сос

Друго:

  • 1/4 средна зелка
  • 2 - 3 стръка зелен лук
  • 1 с.л. нарязан на филийки джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. мисо (май-често се продава на паста; ако не си намерите, можете да пропуснете тази съставка)
  • 3 голям с.л. сладък сос мисо (или кетчуп)
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. саке (бренди/коняк)
  • 1 с.л. соев сос
  • пипер на вкус
  • 1 с.л. царевично нишесте, смесено с 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете свинското със сакето и соевия сос в купа и оставете за около 30 мин.

2. Нарежете зелето на хапки, а зеления лук на парчета с дължина 1 см.

3. Бланширайте зелето в кипяща вода и заделете. Смесете захарта, сакето, соевия сос и пипера в малка купа.

4. В уок или тиган на котлона налейте малко олио и когато се сгорещи, добавете свинското, зеления лук, джинджифила и чесъна. Пържете, като разбърквате, докато месото покафенее. След това избутайте продуктите в единия край на съда и добавете двата вида мисо. Запържете леко като разбърквате.

5. Добавете зелето, заедно със смесените в купата захар, соев сос и останалите продукти и увеличете котлона.

6. Пържете като разбърквате и докато всичко се смеси много добре. Добавете царевичното нишесте и изчакайте сосът да се сгъсти.

7. Поднесете веднага с ориз

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта