Свинско руло с ябълки във фолио
Пълнено свинско с ябълки и маслена коричка по ирландски.
Необходими продукти:
- 1 парче свинско месо около 1 кг.
- 125 г масло (1 малка бучка)
- 1 голяма глава лук
- 3 ябълки
- 5 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- китка пресен магданоз
- 1 яйце
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. балсамов оцет
- 3 с.л. мармалад от ябълки или 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Изтънете парчето свинско месо като го режете през ширината, но не докрай, за да се получи гигантса тънка пържола. Обтрийте я със сол и пипер от двете страни и поставете върху стреч фолио.
2. Лука наситнете с 3 от скилидките чесън. Ябълките обелете и почистете, после нарежете на малки кубчета. Листенцата на магданоза наситнете.
3. В купа смесете горчицата, оцета, лимоновия сок, останалите 2 скилидки чесън, намачкани на паста и мармалада или меда. Разбъркайте добре.
4. Половината от маслото разтопете на водна баня или микровълнова и добавете към соса. Другата половина си запазете.
5. Сгорещете го в тиган и запържете в него лука и чесъна. Щом лукът започне да позлатява, добавете ябълките. Гответе няколко минути на умерен огън, след това махнете и добавете наситнения магданоз. После чукнете яйцето и разбъркайте.
6. С леко сгъстения вече от стягането на маслото сос намажете месото. После разпределете плънката и завийте на руло с помощта на стреча.
7. Рулото прехвърлете в лист алуминиево фолио и намажете с още от соса. Поставете в тава с фолиото. Така няма да покапе, ако по неволя се равие фолиото.
8. Пуснете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1:30 часа.
9. Разгърнете фолиото и допечете за 20-тина минути, за да хване коричка. После сервирайте с любимата гарнитура - картофи, ориз или зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ