Регистрация

Свинско руло с гъби и орехи

Свинско руло с гъби и орехи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1429

Пълнено свинско с бекон, гъби и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг парче свинско месо
  • 200 г гъби
  • 80 г масло
  • 2 глави лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 150 г орехи
  • 150 г бекон
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. олио
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разрежете свинското еди или два пъти през ширината, но не докрай, за да се разгърне на огромна тънка пържола. След това направете напречни разрези в месото с дълбочина около 3 мм. Обтрийте двустранно със сол и пипер и оставете настрана.

2. Гъбите и лука почистете и нарежете на парчета. Орехите натрошете, но не прекалено на ситно, чесъна намачкайте на паста, магданоза наситнете, а бекона - нарежете на кубчета.

3. Сгорещете тиган и без да го намазнявате първо запечатайте свинското от двете страни за по 40-тина секунди. След това запечете бекона докато стане леко хрупкав. Извадете и в същия тиган налейте олиото и добавете 1 с.л. масло. Запържете лука и гъбите за 10-тина минути. Добавете 100 г от орехите и гответе още 2-3 минути. Върнете обратно бекона и добавете чесъна и магданоза. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте и махнете от огъня.

4. Разпределете плънката в месото. Завийте на руло и завържете с конец или фиксирайте с клечки за зъби. Прехвърлете в тава. Отгоре разпределете останалото масло и орехи и печете на 180 градуса за 1 час. Можете в първата половина от готвенето да увиете във фолио и да печете на 200 градуса.

Източник: lozhka.su 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта