Регистрация

Свинско руло със сушени плодове и крем сирене

Свинско руло със сушени плодове и крем сирене
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1449

Пълнено свинско със сушени плодове и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг цяло парче свинско месо (най-добре с част от кожата)
  • сол и пипер
  • 6 скилидки чесън
  • 1 опаковка (около 200 г крем сирене за мазане - тип Филаделфия)
  • 200 г стафиди
  • 100 г сушени кайсии
  • 100 г сушени сини сливи без костилка
  • 1 ябълка
  • 150 г орехи или други ядки
  • 50 г масло
  • 50 г мед
  • лют пипер на люспи
  • зеленчуци по избор за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо оставете да почине 30-тина минути на стайна температура, след това обтрийте със сол и пипер. Положете да легне с кожата надолу.

2. В чопър вкарайте сушените плодове, 4 скилидки чесън, добавете почистената и обелена ябълка и крема сиренето. Пасирайте до получаването на нееднороден крем.

3. Добавете в крема нарязаните на ситно орехи, разбъркайте и разпределете по цялата горна повърхност на месото. Завийте на руло и вържете с конец.

4. Разтопете маслото с меда без да кипвате - трябва просто да се втечнят. Добавете 2 скилидки намачкан чесън и лют пипер на люспи, ако обичате пикантна храна.

5. Месото поставете в тавичка с малко вода на дъното. С част от този сос намажете мръвката. Завийте във фолио и печете на 200 градуса за 1 час.

6. Развийте фолиото, намажете пак с медения сос и печете 30 минути на 180 градуса. След това обърнете рулото, за да хване коричка и от долната страна. Намажете пак и печете на същата температура още 30 минути.

7. Готовото руло оставете да почине загърнато във фолиото за 7-8 минути. След това сервирайте - по желание с гриловани или печени зеленчуци за гарнитура.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта