Свинско рагу със зеленчуци
Гозба със свинско месо, лук, моркови и картофи.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо
- 5-6 картофа
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 300 г грах (замразен или от консерва)
- 3 с.л. доматен сос
- сол и пипер на вкус
- 5 зърна бахар и 1 дафинов лист
- 3 с.л. олио, зехтин или друга растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на големи хапки. Сгорещете тенджера с 1 с.л. зехтин и запържете мръвките само докато се запечатат. Залейте с 1 литър вода, добавете зърната бахар и дафиновия лист и оставете да се вари.
2. Обелете моровите и лука и пуснете обелките в тенджерата при месото. Отпенете. Варете 20-30 минути.
3. Прецедете бульона и го заделете. Изхврлете обелките и бахара.
4. Лука нарежете на полумесеци, а моркова - на кръгчета. Картофите обелете, измийте и нарежете на 4-6 парчета всеки.
5. Сгорещете 2 с.л. от мазнината в тенджера и запържете леко лука в нея. Добавете морковите и картофите, захлупете с капак и гответе 6 минути, като периодично раздрусвате съда. След това залейте с бульона от варенето на месото и оставете да къкри без капак.
6. Добавете грахта и доматения сос. Гответе докато картофите се разварят. Добавете месото, сол и пипер на вкус и гответе до готовност - още 5-6 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ