Регистрация

Свинско рагу със зеленчуци

Свинско рагу със зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2481

Гозба със свинско месо, лук, моркови и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско месо
  • 5-6 картофа
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 300 г грах (замразен или от консерва)
  • 3 с.л. доматен сос
  • сол и пипер на вкус
  • 5 зърна бахар и 1 дафинов лист
  • 3 с.л. олио, зехтин или друга растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на големи хапки. Сгорещете тенджера с 1 с.л. зехтин и запържете мръвките само докато се запечатат. Залейте с 1 литър вода, добавете зърната бахар и дафиновия лист и оставете да се вари.

2. Обелете моровите и лука и пуснете обелките в тенджерата при месото. Отпенете. Варете 20-30 минути.

3. Прецедете бульона и го заделете. Изхврлете обелките и бахара.

4. Лука нарежете на полумесеци, а моркова - на кръгчета. Картофите обелете, измийте и нарежете на 4-6 парчета всеки.

5. Сгорещете 2 с.л. от мазнината в тенджера и запържете леко лука в нея. Добавете морковите и картофите, захлупете с капак и гответе 6 минути, като периодично раздрусвате съда. След това залейте с бульона от варенето на месото и оставете да къкри без капак.

6. Добавете грахта и доматения сос. Гответе докато картофите се разварят. Добавете месото, сол и пипер на вкус и гответе до готовност - още 5-6 минути.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта