Свинско катсу - шницел с хрупкава кора
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3950
Японска рецепта за хрупкаво свинско.
Необходими продукти:
- 2 свински шницела
- 2 яйца, разбити
- брашно
- галета
- сол
- олио (от гроздови семена)
Начин на приготвяне:
1. Изтънете шницелите с чукче за месо (или с обратното на плосък нож).
2. Овкусете и от двете страни със сол.
3. Покрийте с брашно и потопете в яйчената смес.
4. Накрая покрийте с галета.
5. Сгорещете олиото в дълбок тиган.
6. Бавно потопете месото в горещото олио и пържете няколко минути, като обърнете веднъж.
7. Отцедете излишното олио върху кухненска кърпа преди да поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ