Свинско бон филе с рататуй
Свинско с уникален доматен пикантен сос.
Необходими продукти:
За свинското:
- 1 свинско бон филе
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. семена кориандър
- 2 с.л. семена ким
- 3 с.л. кимион
- 2 с.л. сушен риган
За зеленчуковото рагу:
- 2 скилидки чесън
- 2 средни глави лук
- 1/2 голям патладжан
- 2 тиквички
- 4 големи домата
- 1 люто чушле
- 2 семена черен кардамон
Начин на приготвяне:
На рататуя:
1. В средна тенджерка сгорещете 3 с.л. зехтин и прибавете нарязания чесън и нарязания на филийки лук. Нарежете патладжана на кубчета с големина 1,3 см, посолете хубаво и оставете да се отцеди върху кухненска хартия. Когато се поотцеди, го прибавете в съда с чесъна и лука. Разполовете тиквичките по дължина и ги нарежете на филийки. След това ги сложете в тенджерката и оставете цялта смес да се посготви. Нарежете доматите и ги сложете заедно с чушлето и семената кардамон. Гответе за около час, като овкусите със сол и пипер.
На свинското:
1. В сгорещено тиганче с малко зехтин, запечете равномерно бон филето от всички страни. Извадете от съда и оставете да се поохлади за минутка. Смелете подправките, но не много фино, за да се усещат. Покрийте месото с малко олио, овкусете със сол и пипер и поръсете микса от подправки отгоре. Внимателно притиснете, така че да залепнат хубаво за месото. Сложете го в незалепваща тавичка и печете на 190ºС за около 20 мин. Оставете да престои и нарежете.
2. Поднесете с качамак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ