Регистрация

Свински ребърца по китайски с кетчуп

Свински ребърца по китайски с кетчуп
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4974

Лесни и бързи пикантни свински ребърца с панировка и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свински ребърца
  • 3/4 ч.л. сол и захар
  • 1/2 с.л. шери
  • 1 скилидка чесън, нарязан
  • 1,5 с.л. царевично нишесте
  • олио
  • 1 с.л. сос Уорчестършър
  • 1.5 с.л. кетчуп
  • 1/2 с.л. захар
  • 1.5 с.л. вода
  • сусамово олио
  • пресен кориандър, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете ребърцата до желаната големина и ги овкусете със сол, захар, шери и чесън.

2. Добавете царевичното нишесте и смесете много добре.

3. Изпържете ги в щедро количество олио в уок на умерен огън за 4 мин. до златисто-кафяво. Заделете.

4. Сгорещете отново олиото и изпържете ребърцата още веднъж на силен огън за 1 мин. Извадете и заделете.

5. Почистете уока или използвайте друг съд и сложете соса Уорчестършър, кетчупа, захарта, водата, сусамовото олио и кориандъра да заврят.

6. Добавете готовите ребърца и запържете като разбърквате на силен огън, докато течността почти се изпари.

7. Поднесете с китайски пържени зеленчуци и ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта