Свински ребърца на скара
Мариновани ребърца с мед, чесън, горчица и вино.
Необходими продукти:
- 1 кг. свински ребърца
- 2 супени лъжици зехтин
- сока на 1 лимон
- сол на вкус
- 2-3 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка горчица
- 1 чаена лъжичка мед
- 1 супена лъжица суха мащерка
- 1 супена лъжица риган
- млян черен пипер на вкус
- 50 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинските ребърца на средни по размер парчета. Счукваме чесъна и сухите подправки (мащерката, ригана, черният пипер и солта) в хаванче. Преместваме ги в подходящ съд. Добавяме виното, зехтина, лимоновия сок, горчицата и меда. Разбъркваме много добре.
С така получената марината намазваме хубаво ребърцата. Подреждаме ги в купа. Покриваме с фолио и оставяме на хладно място за няколко /2-4/ часа. Половин час преди печенето ги изваждаме на стайна температура.
Загряваме идеално скарата, намазваме я с малко мазнина и слагаме ребърцата. Печем до готовност.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ