Регистрация

Свински пържоли с чушки, лук и морков

Свински пържоли с чушки, лук и морков
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 702

Панирано свинско, задушено в зеленчуци и масло на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г свинско месо или 4 пържоли от плешка (без кост и мазнина) със същия грамаж
  • 2 с.л. царевично нишесте (можете да замените с бяло брашно)
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. лют пипер, ако харесвате пикантна храна
  • 60 г масло + 2 с.л. олио
  • 1 голяма и сочна сладка чушка
  • 1 глава лук
  • 1 морков

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното и царевичното нишесте (или само 3 с.л. бяло брашно) с чесъна на прах, сол, пипер и лют пипер по желание и на вкус. Ако месото е цяло парче, го нарежете на 4 пържолки.

2. Лука нарежете на полумесеци, моркова рендосайте на едро ренде, а чушката разполовете, почистете и нарежете на лентички.

3. Сгорещете 30 г от маслото с 1 с.л. олио на умерен към силен огън. Оваляйте всяко парче свинско в брашнената смес и пържете за по 6 минути от страна.

4. Извадете готовото свинско в отделен съд, сипете в тигана още 1 с.л. олио и добавете чушката. Пържете 4 минути.

5. Добавете лука и морква и гответе при периодично бъркане още 5 минути. Добавете останалите 30 г масло и овкусете със сол и пипер.

6. Върнете мръвките в тигана и ги покрийте с част от зеленчуците. Намалете огъня на умерен към слаб, сложете капак и гответе още 10 минути.

7. Сервирайте по 2 пържоли в порция с гарнитура от зеленчуците и заливка от соса, ако се е отделил такъв в тигана.

 

Източник: YouTube/Neues Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта