Регистрация

Свински пържоли с печурки и сметана

Свински пържоли с печурки и сметана
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 774

Сочни пържоли в гъбен сос със сметана, чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 дебели сочни и големи свински пържоли без кост - около 800-900 г общо
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 60 г масло
  • 400 г пресни печурки
  • 1 ч.л. брашно
  • 250 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • 2 скилидки чесън
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пържолите обтрийте със сол и пипер от двете страни. Гъбите почистете и нарежете на шайби, но не прекалено тънки.

2. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и добавете маслото. Сложете пържолките още докато се разтапя. Гответе 7 минути от едната страна и после още 6 от другата. Извадете от тигана и сложете настрана.

3. Изсипете гъбите в тигана, гответе и бъркайте 5 минути.

4. Поръсете с брашното, бъркайте 2 минути, след това залейте със сметаната. Отгоре пресирайте скилидките чесън и добавете сол на вкус. Поръсете половината от магданозенните листа.

5. Върнете пържолите в соса. Ако е твърде гъст (всяка сметана е с индивидуална гъстота), сипете малко вряла вода. Оставете да кипне и да покъкри 6-10 минути, за да се доготвят хубаво месата.

6. Прехвърлете в индивидуални порции и сервирайте поръсено с останалите магданозени листа.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта