Свински пържоли с печурки и сметана
Сочни пържоли в гъбен сос със сметана, чесън и магданоз.
Необходими продукти:
- 3 дебели сочни и големи свински пържоли без кост - около 800-900 г общо
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 60 г масло
- 400 г пресни печурки
- 1 ч.л. брашно
- 250 мл млечна незаквасена готварска сметана
- 2 скилидки чесън
- листата на връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пържолите обтрийте със сол и пипер от двете страни. Гъбите почистете и нарежете на шайби, но не прекалено тънки.
2. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и добавете маслото. Сложете пържолките още докато се разтапя. Гответе 7 минути от едната страна и после още 6 от другата. Извадете от тигана и сложете настрана.
3. Изсипете гъбите в тигана, гответе и бъркайте 5 минути.
4. Поръсете с брашното, бъркайте 2 минути, след това залейте със сметаната. Отгоре пресирайте скилидките чесън и добавете сол на вкус. Поръсете половината от магданозенните листа.
5. Върнете пържолите в соса. Ако е твърде гъст (всяка сметана е с индивидуална гъстота), сипете малко вряла вода. Оставете да кипне и да покъкри 6-10 минути, за да се доготвят хубаво месата.
6. Прехвърлете в индивидуални порции и сервирайте поръсено с останалите магданозени листа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ