Свински пържоли с моркови на фурна
Свинско месо, киснато в саламура и печено със зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 22.02.2017
Готвим вкусни свински пържоли по един лесен, но нетрадиционен начин. За марината на месото правим саламура - кипваме вода с морска сол и подправки, която после охлаждаме и накисваме месото за една нощ, като добавяме и лимони.
Когато дойде време за готвене, нарязваме почистени моркови косо и ги изсипваме в тавичка. Заливаме ги с малко зехтин. Следва да отцедим месото от маринатата, да подсушим пържолите и да ги обтрием с горчица. Остава само да изчакаме 25 минути месото да се запече. А после ще имаме едни различн свински котлети на фурна, чието месо стои бяло на цвят и не се събира по време на печене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ