Свински пържоли с вино и картофено пюре
Свинско с вино на фурна с гарнитура от намачкани картофи.
Крехките и сочни свински пържоли зависят от вида месо и начина на готвене. Ако искате ястието да е по-мазничко, изберете врат. Ако предпочитате по-суха мръвка - спрете се на плешка. Но и в двата случая една гарнитура ще гарантира хубаво и питателно наяждане. Картофите идеално убиват усещането за мазнина и натежаване от червените меса в менюто, стига да не ги направите на чипс, който също е мазен. Затова в канала Dazzle Spoon показват комбинацията от мазни свински пържоли с ефирно картофено пюре - идеалната семейна вечеря.
Сложете картофите необелени да се варят във вода до готовност. Свинското извадете от хладилника половин час по-рано, за да се отпусне. Намазнете тава, подредете пържолите една до друга - може да се допират и да са плътно, но не и да се застъпват. Посолете, залейте с равни количества вино и вода и бутнете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор до зачервяване на месото. Всеки ги обича в различна степен на готовност, ето защо не може да се даде точно време. Ориентирът е между 45-тата минута и 1 час.
А докато месото се готви, обелете топлите сварени картофи и намачкайте със сол, масло и мляко. Ако искате по-натрапчив вкус, можете да добавите мента или розмарин. Индийско орехче, къри или друго, което харесвате. Но помнете, че изчистеното картофено пюре има най-голям шанс да се хареса на всички. На финала сервирайте пържолка с гарнитура и се насладете. Точните количества можете да видите във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ