Свински котлети с ябълки и бяло вино
Свински пържоли на фурна с лук, картофи, ябълки и вино.
Бон Апети
Излъчен на 08.11.2017
Вкусни печени свински котлети приготвят Лора и Стоян, като особено залагат на гарнитурата и сосчето, с което сочните, предварително запечатани меса, ще попаднат в чинията. Това е апетитна семейна вечеря за четирима, в която има от всичко. Ястието е в перфектен баланс и определено много вкусно, макар че ще засити идеално и едва ли ще потрябва допълнително. Приготвя се лесно, крие елегеантност в себе си и е ужасно апетитно.
Започваме с гарнитурата като обелваме картофи, зелена ябълка и лук. Можете малко да увеличите количествата им, защото на финала доста ще бледнеят. След това нарязваме картофите на шайби, а лука и ябълката на тънки полумесеци. Разтапяме масло, заливаме с него гарнитурата и овкусяваме със сол и пипер. 2/3 от нея изсипваме на дъното на тавата, в която ще готвим.
Следва да запечатаме пържолите в масло на тиган, да ги положим върху плодово-зеленчуковата основа, да сложим отгоре останалата част от нея и да налеем бяло вино. После влиза във фурната за 40 минути на 180 градуса. А през това време можем да си направим ароматно масло за поднасяне. То не е задължително, но доста ще облагороди вкуса. Просто разбиваме размекнато на стайна температура масло с горчица и наситнена мащерка. След това увиваме сместа в стреч фолио като бонбон и прибираме в хладилник.
Накрая поднасяме свинското с гарнитура, соса от печенето и резени масло. Да си оближе пръстите човек. Ако искате да е още по-засищащо, сервирайте с хляб за топкане на сосчето. Не че картофите няма да го попият, ако просто ги намачкате с вилица в него.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ