Свински кебап с ориз и праз лук
Тепси кебап със свинско месо, ориз, лук и чеснова заливка.
Бон Апети
Излъчен на 01.02.2017
Ето една традиционна българска зимна гозба, открита в книга с разградски рецепти. Става въпрос за тепси кебап. Името звучи турско, но се има предвид кебап в тепсия, защото използваме този съд за запичането на манджичката. Тя е лесна и си ухае на българщина. Наситнения праз лук и нарязаното шарено свинско месце се запържват в свинска мас, като се подправят със сол, червен и черен пипер. После им се добавя измит бисерен ориз и ястието къкри в тигана известно време. След това се прехвърля в тепсия и се запича на фурна. А щом излезе от топлата пещ, го чака апетитна заливка от чесън и оцет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ