Регистрация

Свински кебап с ориз и праз лук



Свински кебап с ориз и праз лук
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2936

Тепси кебап със свинско месо, ориз, лук и чеснова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.02.2017

Ето една традиционна българска зимна гозба, открита в книга с разградски рецепти. Става въпрос за тепси кебап. Името звучи турско, но се има предвид кебап в тепсия, защото използваме този съд за запичането на манджичката. Тя е лесна и си ухае на българщина. Наситнения праз лук и нарязаното шарено свинско месце се запържват в свинска мас, като се подправят със сол, червен и черен пипер. После им се добавя измит бисерен ориз и ястието къкри в тигана известно време. След това се прехвърля в тепсия и се запича на фурна. А щом излезе от топлата пещ, го чака апетитна заливка от чесън и оцет.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта