Свински кебапчета с канела
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 1514
Кебапчета от свинско с чесън и подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг свинска кайма
- 2 с.л. оцет
- 4 с.л. захар
- 1/2 пакет канела
- 3 с.л. соев сос
- 1 глава чесън
- 0,5 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 1,5 с.л. сол
- още подправки по желание (чили на прах, кимион и др.)
- олио
- масло
Начин на приготвяне:
1. Чесъна обелете и нарежете на ситно.
2. В дълбок съд смесете оцета и соевия сос. Добавете чесъна, захарта и подправките. Разбъркайте много добре.
3. Исипете каймата при ароматната смес и замесете добре всичко заедно.
4. Сгорещете в тиган 1 с.л. олио и още приблизително толкова масло добавете в него.
5. С мокри ръце гребвайте от сместа и оформяйте кебапчета. Пържете от всички страни до готовност.
6. Поднесете със салата и подходяща напитка.
Най-важните съставки
захар, кайма, канела, кимион, масло, олио, оцет, свинска кайма, соев сос, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер, чесън, чили на прах
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ