Регистрация

Свински врат в саламура с коричка от билки

Свински врат в саламура с коричка от билки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1370

Печен свински врат с кимион, риган, чесън и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. сол
  • 1 л вода
  • 1,8 кг парче свински врат без кост (или друго цяло парче свинско месо с това тегло)
  • 1 ч.л. сол + 1 ч.л. черен пипер + 1 ч.л. кимион на зърна + 1 ч.л. сух риган
  • 7 скилидки чесън
  • 70 г кафява захар
  • 4 с.л. олио
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Смесете 1 литър вода с 3 с.л. сол и разбъркайте докато солта се разтвори. Водата трябва да е хладка към студена, затова ще се наложи повечко бъркане. Поставете почистеното месо в купа и залейте с тази саламура. Ако части от него се подават над течността, разбъркайте още 500 мл вода с 1,5 с.л. сол и дозалейте. После оставете за 1 час мръвката в саламурата.

2. Смесете в малка съдинка равни количества сол, пипер, кимион на зърна и сух риган. Прибавете захарта. Разбъркайте.

3. Обелете и намачкайте скилидките чесън и добавете към подправките. Залейте с олиото и разбъркайте на каша.

4. Месото извадете от саламурата и подсушете с домакинска хартия или салфетки. Поставете в намазнена тава.

5. Намажете отгоре и отстрани с пастата със захар, чесън и подправки и пъхнете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 40-45 минути.

6. След изваждане увийте мръвката с все тавата в алуминиево фолио и оставете да почива 10 минути. После е готово за сервиране - по желание с поръска от наситнени листенца пресен магданоз и заливка от соса, събрал се в тавата.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта