Свинска плешка със салса верде
Сочно свинско с лук и магданоз.
Необходими продукти:
- 1,5 кг свинска плешка с кост
- 1 бутилка сос салса верде
- 1 средно голяма глава лук, едро нарязана
- 3 ч. ч. пилешки бульон
- 2 ч. л. смлян кимион и семена от кориандър
- 1 ч. л. сушен риган
- 1/2 ч. ч. нарязан пресен магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Отстранете излишната мазнина от плешката. Загрейте 1 с. л. зехтин в гювеч/тенджера под налягане. Сложте свинското месо в сгорещеното олио и запържете от всяка страна до златисто. Прибавете лука и оставете да се посготви малко. Прибавете салсата, кимиона и кориандъра, ригана и бульона. Кипнете, намалете котлона и покрийте с капак. Оставете на котлона да къкри докато месото стане много крехко и започне да се отделя лесно от кокала – около 4 часа.
2. Когато месото е готово, извадете го от съда и го прехвърлте в тавичка.
3. Загрейте фурната на 190 С и запечете месото за 30 минути до тъмно-златисто.
4. Когато постигнете желания цвят, прехвърлете месото върху скара за още 3 минути, за да добие апетитен вид от външната страна.
5. Докато месото се пече, отстранете излишната мазнина от соса салса верде и когато месото се е запекло върху скарата, накъсайте го на парчета с помощта на две вилици и го прехвърлете в соса.
6. Овкусете със сол на вкус, гарнирайте с нарязан магданоз и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ