Сандвич от пълнена питка с месо и кашкавал
Пица-питка с два вида колбас, сирена и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1-2 питки (зависи от големината на хляба (можете да си вземете една много голяма и да я напълните като пица за двама и трима души)
- 50-60 мл доматена салца (сос Маринара)
- 1-2 топки моцарела (количествата зависят от големината на питката)
- няколко слайса шунка, чоризо, пеперони или друг колбас
- лист пресен босилек
- 1/2 глава лук
- саламче или наденичка по избор (нарязано на кубчета и запечено на сух тиган)
- 1 малка чушка
- кашкавал или друго жълто сирене (около 100 грама)
Начин на приготвяне:
1. Направете си всичко на заготовки с готовност да добавите още при нужда. Нарежете чушката на лентички, моцарелата и лука - на кръгчета, кашкавала - рендосайте, босилковите листенца измийте, наденичката или колбаса запечете (ако има нужда) и си пригответе слайсовете салам, за да са ви под ръка.
2. Отрежете най-горното капаче на питката и след това с ръце издълбайте от сърцевината. Останалата натиснете плътно към стените, за да се освободи място. Гледайте как се прави ТУК.
3. Започнете да редите в сърцевината. Първо намажете вътрешността с доматена салца. След това подредете резени моцарела, после колбас, лук, босилек, наденички, чушки, отгоре сипете още доматен сос, върху него подредете още моцарела и най-отгоре разпределете рендосания кашкавал. Можете да поръсите и с подправка по желание (босилек, риган, чубрица).
4. Поставете питката върху голям лист алуминиево фолио и захлупете с капачето ѝ. После завийте фолиото стегнато около хляба. Сложете върху питката дъска за рязане, а върху нея нещо тежко - камък, кана с вода или каквото ви хрумне. Така хлебчето ще се сплеска.
5. След половин час развийте и извадете от фолиото леко сплеснатата питка, поръсете я с още малко кашкавал, за да има и върху кората и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ