Регистрация

Самоса от домашно бутер тесто

Самоса от домашно бутер тесто
Средно   |   Порции 7   |   Видяна: 1265

Индийски хлебчета от маслено тесто с кайма и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 350-450 г брашно
  • 100 мл мляко
  • 1 яйце
  • 100 г масло
  • щипка сол
  • 1 ч.л. захар
  • ½ ч.л. сода

За плънката:

  • 300 г кайма
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • сол, черен пипер, кимион, лют пипер, къри на вкус
  • жълтък, масло, сусам или други семена по желание

Начин на приготвяне:

1. В метален съд на умерен огън разтопете 30 г от маслото. Щом се втечни, добавете в него солта и захарта. Разбъркайте, добавете и яйцето, разбийте и накрая вкарайте и содата. Огънят не трябва да се засилва и течността да кипва.

2. Вкарайте в сместа и млякото и разбъркайте хубваво. Без да спирате да загрявате с лъжица добавяйте от брашното и разбърквайте с шпатула докато се получи тесто. Пресипете на плота и изчакаите да се охлади. След това домесете на ръце.

3. Замесеното тесто разделете на 7 парчета. Разточете първото от тях на тънка кора. Намажете с 10 г масло. След това разочете врото, намажете с още 10 г от маслото и залепете върху първата кора с маслото нагоре. Така подрете 7-те пласта тънко тесто, намазано с масло един върху друг. След това покрийте със стреч фолио и разточете на още по-тънка кора. После приберете в хладилника за 30 минути.

4. През това време изсипете каймата в купа, смесете я със суровото яйце, наситнения лук, подправки на вкус и направете смес като за кюфтета.

5. Извадете тестото от хладилника, прехлупете го напловина и разрежете на 7 парчета. Всяко от тях разточете на тънки кръгчета.

6. В средата на всяко кръгче сложете от плънката и загърнете на вързопчета или четириъгълни банички.

7. Положете ги в намазнена тава или тава, застлана с хартия за печене, По желание намажете с жълтък или разтопено масло, поръсете със сусам или други семена и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 25-35 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта