Тестени кошнички с кайма и кашкавал
Отворени банички с кайма, доматен сос, чедър и подправки.
Баничките с месо са страхотна стабилна сутрешна или следобедна закуска, могат да бъдат основно ядене, но и ордьовър - стига да си имат оригиална визия и подходящ вкус, който да не ни изложи пред гостите. Тези кошнички с готови кори са именно такава многофункционална рецепта, която моли да бъде сготвена, защото изкушава с особена привлекателност, а и не се прави трудно.
Първо се готви традиционната запръжка с кайма, като започваме от лука, добавяме месото, подправки и домати от консерва. След това бъркаме чат-пат и чакаме огъня да си свърши работата. После си взимаме формички за мъфини, намасляваме ги и разпределяме в тях по няколко точени кори така, че да образуват кошнички. Пълним ги с месната запръжка, намазваме стърчащите крайща с разбит жълтък за блясък и печем до позлатяване на тестото. После вадим, поръсваме с настърган кашкавал, чедър, можем да натрошим синьо сирене или каквото още искаме за топинг и допичаме колкото да се разтопи.
Ако готвим за семейството, директно хакваме в чинията на всеки по няколко кошнички и наливаме биричка, винце, сокче и каквото още се харесва, след което се отдаваме на гуляй. Ако го правите за гости обаче, можете да украсите с чери доматчета, пресен лук, маслини и да залеете с кетчуп отворите на кошничките. Импровизирайте и се насладете както на приготвянето, така и на хапването. Идеята е на foodfactory, но изпълнението зависи изцяло от вас.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ