Салата с червена леща и печено цвекло
Лесно | Порции 3
| Видяна: 3730
Леща с цвекло, целина и лук.
Необходими продукти:
- 3 чаши сготвена червена леща, леко твърда
- 3 малки глави цвекло, печено, обелено и нарязано
- ¼ чаша нарязана целина
- ¼ чаша нарязан на кубчета червен лук
- ¼ чаша настърган пресен естрагон
- ¼ чаша настърган пресен италиански магданоз
- сока от 3 лимона
- 1 с.л. мед или захар
- сол и прясно смлян пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки и охладете за минимум един час преди сервиране.
2. Сервирайте върху къдрава цикория с пресен естрагон.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ