Салата от леща, репички, краставици и сирене
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3453
Странна, но доказано вкусна зелена салата.
Необходими продукти:
- 100 г леща
- 4-5 репички, нарязани
- ¼ чаша краставица, нарязана
- ¼ чаша зелен пипер, нарязана
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. зехтин
- 1 лимон, изцеден
- 1 малко парче джинджифил
- 50 грама нарязан магданоз за украса
- козе сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете лещата според указанията на опаковката. Измийте и оставете да се охлади.
2. Разбийте заедно оцета, зехтина и лимоновия сок. Счукайте джинджифила и го добавете към дресинга. Овкусете със сол и пипер и оставете настрани.
3. Когато лещата се охлади, смесете я с нарязаните зеленчуци и дресинга и поръсете с козе сирене, ако не сте на веганска диета.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ