Регистрация

Салата с хикама

Салата с хикама
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3972

Хрупкава грудка с червен лук и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма хикама, обелена и нарязана на тънки филийки (грудка, наподобяваща бялата ряпа, с която можете да я замените, тъй като това растение се намира доста трудно на българския пазар, но пък е емблематично за мексиканската кухня)
  • 1 малка глава червен лук, обелена и нарязана на тънки филийки
  • 2 с.л. фино нарязан кориандър
  • 2 с.л. фино нарязана мента
  • 3 с.л. сок от лайм
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Подредете хикамата и филийките червен лук в чиния за сервиране.

2. Поръсете със сол, сок от лайм, мента и кориандър.

3. Поднесете върху микс от зелени салати и по желание поръсете с лек винегрет.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта