Салата с хикама
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3972
Хрупкава грудка с червен лук и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 1 голяма хикама, обелена и нарязана на тънки филийки (грудка, наподобяваща бялата ряпа, с която можете да я замените, тъй като това растение се намира доста трудно на българския пазар, но пък е емблематично за мексиканската кухня)
- 1 малка глава червен лук, обелена и нарязана на тънки филийки
- 2 с.л. фино нарязан кориандър
- 2 с.л. фино нарязана мента
- 3 с.л. сок от лайм
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Подредете хикамата и филийките червен лук в чиния за сервиране.
2. Поръсете със сол, сок от лайм, мента и кориандър.
3. Поднесете върху микс от зелени салати и по желание поръсете с лек винегрет.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ