Салата с месо и авокадо
Тортили с пилешко, авокадо и орехи.
Необходими продукти:
- 4 меки пшенични тортили
- 250 г пушено пилешко месо
- 1 1/2 с.л. чили сос
- 1 розов грейпфрут, обелен и нарязан на парчета
- 1 авокадо, обелено, без костилката и нарязано на кубчета
- 1/8 ч.ч. печени орехи, нарязани
- 1 пакет салатен микс от зеленчуци по ваш избор
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200ºС.
2. Напръскайте тортилите и от двете страни със зеленчуков готварски спрей и ги притиснете хубаво във формичка за тарталети.
3. Печете така 10 мин. или до златисто.
4. Извадете от фурната и охладете.
5. В средна купа, смесете пилешкото, дресинга и чили соса.
6. Покрийте и оставете в хладилника за 20 мин.
7. Прибавете грейпфрута, авокадото и орехите.
8. Преди поднасяне, сложете от салатения микс на дъното на купичките от тортила и покрийте със сместа от месо и плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ