Регистрация

Салата с месо и авокадо

Салата с месо и авокадо
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5654

Тортили с пилешко, авокадо и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 меки пшенични тортили
  • 250 г пушено пилешко месо
  • 1 1/2 с.л. чили сос
  • 1 розов грейпфрут, обелен и нарязан на парчета
  • 1 авокадо, обелено, без костилката и нарязано на кубчета
  • 1/8 ч.ч. печени орехи, нарязани
  • 1 пакет салатен микс от зеленчуци по ваш избор

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200ºС.

2. Напръскайте тортилите и от двете страни със зеленчуков готварски спрей и ги притиснете хубаво във формичка за тарталети.

3. Печете така 10 мин. или до златисто.

4. Извадете от фурната и охладете.

5. В средна купа, смесете пилешкото, дресинга и чили соса.

6. Покрийте и оставете в хладилника за 20 мин.

7. Прибавете грейпфрута, авокадото и орехите.

8. Преди поднасяне, сложете от салатения микс на дъното на купичките от тортила и покрийте със сместа от месо и плодове.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20-30 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта