Регистрация

Салата Тбилиси с варено телешко, боб и чушки

Салата Тбилиси с варено телешко, боб и чушки
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 947

Салата с телешко или предястие от варено телешко с чушки, лук, боб и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г варено телешко или 280 г прясно телешко
  • (лук, магданоз, морков, дафинов лист, бахар, пипер на зърна - ако ще варите телешкото)
  • 1 консерва 400 г червен боб
  • 2 големи червени сладки чушки
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г орехи
  • връзка магданоз
  • сол и пипер на вкус
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. оцет + 2 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Ако телешкото е сурово, си го сварете, като си направите и страхотен домашен бульон за друго готвене - на супи или яхнии. Сложете месото в тенджера, залейте с 1,2 л студена вода и кипнете на силен огън. Намалете котлона на слаб, отпенете хубаво и добавете дръжки от магданоз, парче моркови и лук, зърна пипер и бахар, дафинов лист. Сложете капак и оставете да се готви 1-1:30 часа.

2. Червения лук нарежете на полумесеци, разрохкайте, за да се разпаднат, прехвърлете в купичка и залейте с 1 с.л. оцет и 2 с.л. вода. Оставете настрана да се маринова.

3. Чушките измийте, почистете, нарежете на надлъжни четвъртини и след това всяка от тях на полумесеци. Прехвърлете в купа.

4. Червения боб излейте от консервата в цедка, измийте под течаща вода, прехвърлете върху домакинска хартия или салфетка, подсушете и чак тогава добавете в салатата.

5. Орехите запечете на фурна за 5-6 минути на 200 градуса и след това натрошете. Изсипете при останалите продукти.

6. Наситнете листата на магданоза и добавете към салатата. Намачкайте чесъна и отцедете червения лук от маринатата и също прибавете.

7. Свареното месо охладете. Бульона си прецедете и пресипете в буркан, пък него пъхнете в хладилника. Месото накъсайте с ръце на влакна като за каша или нарежете с нож. Изсипете в купата.

8. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте. Залейте със зехтин и размешайте финално, след като сте се убедили, че подправките са достатъчно.

9. Поднесете като студено мезе, салата, предястие и дори леко основно.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта