Салата от зелеви сарми с моркови
Студени пости сарми от зеле и моркови с чесън и копър.
Необходими продукти:
- 1 зелка или само зелеви листа
- 4 моркова
- 4-6 скилидки чесън
- 1 връзка копър
- 2х1 литър вода
- 2х1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 1 литър вода, сипете 1 с.л. сол вътре и нахвърляйте накъсаните зелеви листа да проврат за 3 минути. След това изсипете в гевгир и шокирайте със студена вода. Изрежете по-големите жили от листата.
2. Морковите рендосайте, чесъна намачкайте, а копъра наситнете, смесете ги.
3. Завийте стегнати сармички като напълните листата със сместа и след това подредите плътно в тава.
4. Направете саламура като кипнете 1 литър вода с 1 с.л. сол. Залейте сармите с топлата марината и приберете в хладилник. Става страхотно мезе за твърдо гориво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ