Туршия от пълнени чушки с домати
Кисели чушлета с домати, чесън и черен пипер.
Необходими продукти:
- 1,5 кг пресни сладки чушки
- 400 грама домати
- 2-4 глави чесън
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
За маринатата:
- 1,2 литра вода
- 2 с.л. сол
- 100 мл оцет - 9%
- 400 грама захар
Начин на приготвяне:
1. Почистете чушките от дръжките и семената и залейте с вряла вода за 10 минути.
2. Почистете чесъна. Вземете всяка чушка и пуснете в нея по няколко скилидки чесън и по няколко зърна черен пипер.
3. Измийте доматите и ги нарежете на половини или четвъртини така, че всяко парченце от тях да може да влезе в сърцевината на чушка. Напълнете по този забавен начин пиперките. Доматите трябва да задържат чесъна и черния пипер да не изплуват.
4. Пригответе маринатата като смесите кипналата вода със захарта, махнете я от огъня и добавите солта и оцета. Разбъркайте до хомогенност и подгрейте наново.
5. Наредете чушките в 3-литров буркан възможно най-плътно, като се стараете отворът им да е хоризонтално. Залейте с маринатата и стерилизирайте 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ