Салата Мимоза с риба, картофи и яйца
Ордьовър с рибно филе, майонеза, пресен лук, варени яйца и картофи.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба в собствен сос от 250 мл (най-добре филета сьомга или риба тон)
- 6 яйца
- 150 грама кашкавал
- връзка пресен лук
- 3 картофа
- 200 грама майонеза
- сол на вкус
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Изсипете консервата риба с все сока в голяма чиния за ордьоври и приберете за час в хладилника да изстине. През това време в два отделни съда можете да пуснете картофите и яйцата да се варят.
2. С вилица натрошете рибата в сока така, че да стане на малки късчета.
3. Наситнете пресния лук и го изсипете върху рибата. Не разбърквайте - салатата се прави на пластове.
4. Върху лука сложете половината от майонезата и заравнете с обратното на чаена лъжичка. Осолете, ако желаете.
5. Рендосайте картофите и ги посипете отгоре. Сложете им малко солчица. Захлупете ги с другата половина майонеза. Отгоре рендосайте кашкавала.
6. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.
7. Натрошете жълтъците върху рендосания кашкавал, а от белтъците направете снежна покривка на салатата. Украсете със стръкчета пресен магданоз, а лилави орнаменти можете да оформите с цвекло или сок от него, както е направено на снимката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ