Предястие с пилешко, майонеза, зеле и моркови
Руско мезе на пластове с печено пилешко, картофи, майонеза и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 пилешки пържоли от бут или гърди по около 200 г всяка
- сол и пипер на вкус
- зехтин
- 1 глава червен лук
- 4 картофа
- 2 моркова
- 200 г зеле
- 150 мл майонеза
- оцет
Начин на приготвяне:
1. Пуснете картофите да се варят необелени. Когато са готови - обелете, нарежете на кубчета и овкусете със сол и пипер.
2. Пилешките пържоли обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечете на наребрен тиган. След това нарежете на малки хапчици.
3. Морковите рендосайте, посолете, покапете с много малко оцет и дръпнете настрана.
4. Зелето наситнете и настискайте със сол с ръце.
5. Лука наситнете.
6. Сглобете салатата на редове като започнете с половината пилешко месо, след това лука и отгоре пласт намазана майонеза. След това картофите, половината зеле и пак майонеза. После останалото пилешко, морковите и майонеза. На финала покрийте салатата с оставащото зеле и отгоре намажете останалата майонеза. Салатата може да преседи в хладилник и става още по-вкусна.
7. Украсете преди поднасяне с резени моркови, пилешки хапки и заделени други съставки. Украсата е по избор и фантазия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ