Салата Мексико с шунка и царевица
Рецепта за Мексиканска салата с царевица, колбас, домати, кашкавал и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 200 г шунка
- 2 кисели краставички
- 2 големи твърди домата
- 150 г кашкавал
- 1 неголяма глава червен лук
- връзка копър - само листата
- 1 консерва сладка царевица
- 2 с.л. с връх майонеза
- 1 ч.л. с връх - горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пригответе си купа, в която да събирате нарязаните продукти. Измийте доматите.
2. Започнете да режете на малки кубчета - колбаса, киселите крставички, кашкавала, доматите, червения лук. Изсипвайте всичко в купата.
3. Наситнете листенцата копър и ги добавете.
4. Отцедете сока на консервата царевица и прибавете зърната.
5. Сложете черен пипер, ако харесвате. Сол може и да не е необходима, защото някои от продуктите са доста солени. Залейте с майонезата и горчицата и разбъркайте хубаво.
6. Опитайте на вкус и ако всичко ви допада, приберете в хладилник до момента на сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ