Салата айсберг със скариди и репички
Зелена салата със скариди, пресен лук и лентички омлет.
Необходими продукти:
- 200 г варени или мариновани скариди (продават се като замразен или охладен полуфабрикат; можете да си вземете вместо тях сурими)
- 150 г айсберг (количеството е приблизително)
- 1 връзка пресен лук
- връзка репички
За омлета:
- 2 яйца
- 100 г рендосан кашкавал или 60 г настърган пармезан
- 1 с.л. мляко или течна сметана
- 1 с.л. зехин за готвене
- 15 грама масло
За подправяне:
- 3 с.л. майонеза
- 2 с.л. течна сметана
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Скаридите сварете, ако е необходимо, отцедете от водата и нарежете на шайби. Можете да си запазите и няколко цели за украса.
2. Айсберга измийте, подсушете и накъсайте.
3. Наситнете почистения пресен лук, а репичките нарежете на тънки шайби.
4. Пригответе омлета като разбиете яйцата с млякото и мазнината. Сгорещете маслото и печете в него двустранно. Щом обърнете от втората страна, поръсете с кашкавала или пармезана. Щом се охлади, нарежете на лентички или навийте като палачинка и нарежете на малки тънки кръгчета.
5. Смесете всички съставки дотук в купа.
6. Пригответе соса, като смесите майонезата със сметаната и подправките.
7. Поднесете салатата с дресинга.
Връзва се идеално с чаша студено бяло вино!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ