Саварина - реване с масло и портокали
Подобие на румбаба или сиропиран сладкиш с цитрусов сок.
Бон Апети
Излъчен на 30.01.2017
Готвим лесен и непретенциозен сладкиш с автентичен вкус от българското детство. Първо се меси теsто, което като консистенция е нещо средно между тесто за кекс и тесто за козунак. В него слагаме два пакета суха мая, за да бухне много сладкишът. След като дрождите шупнат се смесват с яйца, захар, брашно, масло и мляко и това е всичко. Можете да месите и с миксер. Трбява обаче да си предвидите и време за втасване.
Докато сладкишът се пече, му правим захарен сос за сиропиране с портокалов сок и ликьор. Още докато е топла сладката питка се надупчва с вилица и се залива с течността. А за да е наистина с визия от кварталната сладкарничка, можете да я украсите с ретро розички от разбита животинска сметана с малко лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ