Регистрация

Руско мезе от риба с лук и моркови

Руско мезе от риба с лук и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1591

Пържена риба със заливка от зеленчуци в оцет и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг риба (треска, минтай или друга по избор)
  • 8 с.л. олио
  • 4 моркова
  • 3 глави лук
  • 4 с.л. доматен концентрат
  • 1/2 ч.ч. бульон или вода
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. В половината от олиото запържете рибата, след това разделете на хапки и почистете костите.

2. Наситнете лука и го запържете в 2 с.л. олио. Извадете от тигана.

3. Загрейте още 2 с.л. олио и запържете и морковите, нарязани на ситно.

4. Върнете лука при морковите, добавете солта, захарта, пипера, доматената паста, оцета и бульона и размесете. Оставете да къкри докато се редуцира.

5. В тавичка слагайте ред риба, ред запръжка до изчерпване на количествата. Хубаво е редовете да са тънки. Започнете с риба и завършете със зеленчуци.

6. Можете да хапвате докато е топло, но можете и да приберете в хладилник за поне 3 часа. Така ястието се превръща в страхотно студено мезе.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта