Руски разсолник с кюфтенца
Супа топчета с гъби, моркови, краставички, картофи и лук.
Необходими продукти:
- 4-5 картофа
- няколко кисели краставички
- 300-500 грама кайма
- няколко скилидки чесън
- чушка
- 300 грама гъби (бели, печурки или други по желание)
- глава лук
- 2-4 с.л. масло за пържене
- 1-3 моркова
- сол и пипер на вкус
- 2 литра вода или бульон
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги сложете да се варят във водата или бульона.
2. Направете запръжка като сгорещите в тиган маслото, изсипете при него нарязания на ситно лук и моркова на дребни кубчета, готвите няколко минути и след това добавите гъбите за още 8-10 мин. при периодично разбъркване.
3. Докато зеленчуците се пържат смесете каймата със сол, черен пипер и други подправки ако желаете, оформете от нея малки кръгли кюфтенца и ги пуснете много внимателно при врящите картофи. Нека месото влезе в супата поне 20 минути след завирането на водата.
4. След кюфтенцата добавете и съдържанието на тигана, киселите краставички, нарязани на ситни кубчета и намачкания чесън, размешайте леко, осолете допълнително, ако прецените, че е нужно и варете още 10 минути. След това махнете супата от огъня и я оставете да се охлади. Сервирайте в компанията на пресни зеленини като магданоз, копър или зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ