Руски ордьовър с майонеза и зеленчуци
Предястие с пържени патладжани, пресни домати, кашкавал и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 120 г кашкавал
- 2 домата
- 2 моркова
- 120 г майонеза
- 4 скилидки чесън
- 100 мл растителна мазнина
- листа свежа салата или магданоз
- чери доматчета
Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина 1,5 см. Осолете ги и ги оставете да пуснат горчивината си. После ги измийте под течаща вода и отцедете.
2. Сгорещете мазнина в тиган и пържете патладжаните двустранно.
3. Рендосайте морковите и ги запържете в същия тиган.
4. Рендосайте и кашкавала.
5. Доматите нарежете на кръгчета, а чесъна пресирайте в майонезата.
6. В разлата чиния за ордьоври на дъното подредете пресни листа маруля или наситнен пресен магданоз. Отгоре сложете кръгчетата патладжан. Намажете с чеснова майонеза. После поръсете с настърган кашкавал. Следва да наредите кръгчетата домат, върху тях пак да намажете с майонеза и да поръсите отгоре с настърганите моркови. Сложете после втори ред патладжани, намажете с останалата майонеза и поръсете с останалия кашкавал.
7. Украсете с чери домати и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ